🎥 | Baas! Nyck de Vries is wereldkampioen van de Formule E

15 augustus 2021

Pro Shots

Nyck de Vries is wereldkampioen geworden van de Formule E. In de laatste race beloofde het bloedstollend spannend te worden, maar de concurrentie van de Nederlander schakelde zichzelf in de eerste 5 minuten van de race uit.


Bij de start knalde Edo Mortara op Mitch Evans, die op zijn beurt niet van z'n plek kwam. De Vries begon als 13e aan de race, maar hoefde zich opeens geen zorgen meer te maken over die concurrenten.

De crash bij de start:


De sessie werd even stilgelegd door het incident: rode vlag. Bij de herstart zag De Vries zijn volgende concurrent uitvallen. Jake Dennis vloog eruit! Daardoor hoefde de Nederlander de race letterlijk alleen nog maar uit te rijden en zich niet in te laten halen.

Het uitvallen van Dennis:


Snel klom De Vries op naar P6, wat het allemaal nog veiliger maakte voor hem. Later steeg hij naar P4, met Stoffel Vandoorne op P5 achter hem. Door die stand zou het Mercedes-team ook nog het constructeurskampioenschap pakken. Uiteindelijk wilde hij ook even voor P3 vechten, maar dat werd wel héél spannend. Uiteindelijk besloot hij zijn auto heel te houden, waardoor hij terugzakte naar P7.

De inhaalpoging van De Vries:


De Vries eindigde uiteindelijk op P8, maar dat was ruim genoeg voor het wereldkampioenschap! Ook het team pakte het kampioenschap.

Formule 1
De laatste weken wordt De Vries in verband gebracht met een zitje in de Formule 1. Door de waarschijnlijke promotie van George Russell naar Mercedes komt er een plekje vrij bij Williams. Mercedes hoopt dat De Vries dat stoeltje mag overnemen.