DRAMA! Neefje van motorrijder Maverick Viñales overlijdt op Jerez

25 september 2021

De Spaanse motorcoureur Dean Berta Viñales is om het leven gekomen door een ongeluk op het circuit van Jerez in de Supersport 300-klasse. De 15-jarige Spanjaard, neefje van MotoGP-coureur Maverick Viñales, was in de 1e race van het weekeinde betrokken bij een crash met meerdere coureurs. Hij liep daarbij ernstige verwondingen aan zijn hoofd en borst op.


De jonge coureur, bezig aan zijn debuutseizoen in het WK Supersport 300, werd nog met de ambulance overgebracht naar het medisch centrum op het circuit, maar hij overleed aan zijn verwondingen. 

"We zijn kapot van het tragische verlies van Dean Berta Viñales. We sturen al onze liefde en kracht naar Maverick Viñales, de hele familie van Dean, zijn team en geliefden", staat in een verklaring van de MotoGP, de koningsklasse van de motorsport. De vader van Maverick Viñales, twee keer 3e (2017 en 2019) in de eindstand, is eigenaar van het team waarvoor zijn neefje reed.

Geschrapt
Na de zware crash van de Spaanse tiener werd het raceprogramma voor de rest van de dag in Jerez geschrapt. Ook de coureurs uit het WK Superbike zijn aanwezig op het Circuit de Jerez-Angel Nieto.