Motorcrossheld Jeffrey Herlings verovert na 2018 wederom wereldtitel MXGP

10 november 2021

EPA
Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings (27) heeft zich gekroond tot wereldkampioen in de MXGP. De Nederlandse motorcrosser was bij de laatste race in het Italiaanse Mantova de beste in een bloedstollende ontknoping.


Herlings won woensdag de 1e manche en kwam daardoor op gelijke hoogte met grote concurrent Romain Febvre (683 punten). In de laatste manche van het seizoen was Herlings oppermachtig. Febvre moest in de achtervolging en viel waardoor hij even verder achterop raakte. Het bleef spannend (voor de racewinst) tot de laatste ronde, met de Sloveen Tim Gajser op Herlings' hielen. De Brabander maakte het in stijl af door als eerste over de finish te crossen.

Uiteindelijk verzamelde Herlings 708 punten in het MXGP-kampioenschap. Slechts 5 punten meer dan Febvre.

En zo verovert Herlings zijn 2e wereldtitel in het MXGP, de hoogste motorcrossklasse. Hij was al de beste motorcrosser van de wereld in 2018. De laatste jaren kon hij zich niet mengen in de wereldtitelstrijd wegens blessureleed. Ook dit seizoen kreeg Herlings tegenslag. Zo brak hij zijn schouder nog in juli. Maar ondanks die pech bleek hij toch de allerbeste van de wereld.