🎥 | Bo Bendsneyder pakt met P3 eerste Moto2-podium: 'Deze is voor mijn opa'

Bart van der Wijst • 22:54, 16-04-2023 / Laatste Update: 23:46, 07-01-2024

Bo Bendsneyder kende een emotionele week. De Moto2-coureur verloor namelijk zijn opa. Desondanks klom hij op zijn motor voor de GP van Amerika en zowaar pakte hij zijn eerste podium. Alsof het zo moest zijn. Bendsneyder droeg zijn uiteindelijk P3 op aan zijn grootvader.

De in Rotterdam geboren Bendsneyder begon op P4, maar viel behoorlijk ver terug in de openingsronde. Hij lag zelfs even 14e, alleen gaf zich niet zomaar gewonnen. De 24-jarige coureur van SAG Racing Team profiteerde optimaal van een botsing voor hem en piepte zo in de laatste ronde naar de 3e plek.

Emoties

Na afloop mocht hij op Circuit of the Americas in Texas voor de camera zijn verhaal doen. Daar hield hij het uiteraard niet droog. "Om eerlijk te zijn, heb ik niet veel woorden hiervoor", sprak hij. "Mijn grootvader is 2 dagen geleden overleden. Dit is voor hem. Het was een lange weg om tot hier te komen. Daarom ben ik zo emotioneel. Ik dank mijn ouders en mijn opa, hij heeft me vandaag geholpen."

Bendsneyder werd 3e achter de winnaar Pedro Acosta uit Spanje en de Italiaan Tony Arbolino. De Nederlander eindigde wel 2 keer als 5e (Frankrijk en Assen) in de Moto2.