🥇​🎥​ | Collin Veijer doet het! Motorcoureur schrijft historie met winst in Maleisië

Noah Hoogenboezem • 09:35, 12-11-2023 / Laatste Update: 17:26, 08-01-2024

Een fantastische prestatie van Collin Veijer! De 18-jarige motorcoureur won zaterdagochtend de Grand Prix van Maleisië in de Moto3-klasse. Het is de eerste Nederlandse GP-overwinning sinds 1990. Check de beelden hier!

Veijer begon vanaf de tweede plaats en bleef de hele race knokken om de zege. De motorcoureur begon de laatste ronde op plek 2, maar reed teamgenoot Ayumu Sasaki in de laatste ronde voorbij. Het verschil op de streep? 66 duizendsten!

Debuutjaar

Veijer zit nog in zijn eerste seizoen in de Moto3, maar maakt enorme indruk. De Nederlander pakte eerder in Oostenrijk zijn eerste pole position en eindigde 2 weken geleden voor het eerst op het podium. Zondag pakte hij dus zijn allereerste overwinning en dat was de eerste Nederlandse zege sinds 1990. Toen won Hans Spaan won in Brno een race in de 125cc.