🎥 | Collin Veijer haalt het niet in Oostenrijk en valt vanaf pole position buiten het podium

Yvo van Dorst • 14:03, 20-08-2023 / Laatste Update: 06:48, 12-12-2023

Het is Collin Veijer niet gelukt om zijn pole position te verzilveren in een 1e plek tijdens de Moto3-race in Oostenrijk. De Nederlander eindigde uiteindelijk zelfs buiten het podium en werd 4e.

De Nederlander verbaasde vriend en vijand met zijn pole position die hij zaterdag haalde in Oostenrijk. Hij mocht voor het eerst vanaf plek nummer 1 beginnen en was de 1e Nederlander die dat op de motor mocht sinds 1999. Jurgen van de Goorbergh was de laatste die dat wist te bewerkstelligen.

Einduitslag

De 18-jarige Veijer eindigde dus buiten het podium en de Turk Deniz Oncu werd de winnaar. Daniel Holgado eindigde op de 2e plaats en de Japanner Ayumu Sasaki maakte met zijn 3e plaats het podium compleet.