Drama: Nederlandse motorcoureur omgekomen tijdens endurowedstrijd in Argentinië
i

ANP

Drama: Nederlandse motorcoureur omgekomen tijdens endurowedstrijd in Argentinië

Joris Kaper • 14:11, 08-11-2023 / Laatste Update: 01:34, 05-01-2024

Triest nieuws uit Argentinië. De Nederlandse motorcoureur Albert Pos is dinsdag om het leven gekomen tijdens de IM International Six Days Enduro (ISDE), een internationaal motorevenement. De 54-jarige motorrijder kwam tijdens de wedstrijd ten val en werd met zware verwondingen afgevoerd.

Pos overleed bij aankomst in het ziekenhuis, zo zegt de internationale motorsportfederatie FIM. "Dit ongeluk laat een diepe leegte achter en werpt een droevige schaduw over een evenement dat gekenmerkt zou moeten worden door enthousiasme en sportiviteit", zo is te lezen op de website van het evenement.

Oorzaak onbekend

Het ongeluk gebeurde op de 2e dag van de endurowedstrijd in het Argentijnse Albardon. De 54-jarige Nederlander deed in teamverband mee met Club Team Selling/Blömer/Pos. Hij kwam door een nog onbekende oorzaak ten val met zijn motor. Diverse Argentijnse media schrijven dat hij onwel zou zijn geworden, maar dit is door de organisatie niet bevestigd.

ISDE

De IM International Six Days Enduro (ISDE) is een jaarlijkse, zesdaagse endurowedstrijd, een vorm van langeafstandsmotorcross waarbij de motorrijders over het platteland en over de openbare weg moeten racen. Motorrijders van over de hele wereld reizen elk jaar naar Argentinië waar zij individueel en in teamverband strijden om de prijzen.

Minuut stilte

Woensdag wordt bij de start van de 3e wedstrijddag een minuut stilte gehouden voor de Nederlander.