🎥 | TT: 'Pecco' Bagnaia herhaalt kunstje van vorig jaar en wint MotoGP-race in Assen

Trevor Wagener • 16:54, 25-06-2023 / Laatste Update: 03:59, 12-12-2023

Francesco Bagnaia heeft zondag de MotoGP-race bij de TT op Circuit Assen gewonnen! De 26-jarige 'Pecco', die ook vorig jaar al de beste was in Drenthe, bleef landgenoot, ploeggenoot en polesitter Marco Bezecchi voor. De Zuid-Afrikaan Brad Binder werd aanvankelijk 3e en de Spaanse veteraan Aleix Espargaró 4e, maar Binder werd na de wedstrijd nog bestraft en moest een plekje inleveren.

6-voudig wereldkampioen MotoGP Marc Márquez was zondag de grote afwezige op het circuit. De 30-jarige Spanjaard, die aanvankelijk wel van start zou gaan, kampte met te veel last van zijn gebroken ribben en werd niet fit genoeg bevonden om te starten.

Valpartijen TT Assen 2023

De met 100.000 toeschouwers drukbezochte race zelf werd ontsierd door enkele valpartijen. Nadat Jack Miller al vroeg onderuit ging, was het daarna 'de beurt' aan de Fransmannen Fabio Quartararo en Johann Zarco. Kort daarna schoof de Spanjaard Maverick Viñales van de baan, waarna ook de Italiaan Enea Bastianini niet verder kon racen.

Vooraan bepaalden Bagnaia, Binder en Bezzecchi wat er gebeurde. Nadat die laatste Binder kort voor het einde na een fraaie move had ingehaald, veranderde er niets meer aan het podium. Bagnaia is de 1e coureur sinds Valentino Rossi in 2004 en 2005 die 2 TT's na elkaar wist te winnen.