🎥 | Geen 5e MotoGP-zege op rij voor Francesco Bagnaia, landgenoot Enea Bastianini wint in Aragon

Sjors Tanis • 17:26, 18-09-2022 / Laatste Update: 14:27, 07-01-2024

De Italiaan Enea Bastianini heeft zijn landgenoot Francesco Bagnaia van een 5e overwinning op rij in de MotoGP afgehouden. Bastianini passeerde Bagnaia in de laatste ronde van de GP van Aragon en mocht juichen.

Bagnaia had de voorgaande 4 GP's gewonnen en klom zo naar de 2e plaats in het WK-klassement.

Crash WK-leider Quartararo

Wereldkampioen en WK-leider Fabio Quartararo ging op Motorland Aragon al in de 1e ronde hard onderuit na een botsing met de Spanjaard Marc Márquez, die voor eigen publiek zijn rentree maakte en vanaf de 13e plek een flitsende start had. Márquez haalde buitenom heel wat coureurs in, maar raakte daarna de Yamaha van Quartararo. Een paar bochten verder tikte hij ook de Japanner Takaaki Nakagami aan, die net als Quartararo van zijn motor werd geslingerd.

Voor de Fransman en de Japanner was de race direct voorbij. Quartararo kwam strompelend terug in de pitsstraat. Márquez moest de race met een kapotte Honda-motor verlaten. De 29-jarige Spanjaard, 6-voudig wereldkampioen in de MotoGP, had de laatste 6 grands prix gemist als gevolg van een armblessure.

Klassement

Quartararo leidt nog wel in het WK met 211 punten, maar zag zijn voorsprong op Bagnaia slinken tot 10 punten met nog 5 grands prix te gaan. De Spanjaard Aleix Espargaró doet met 194 punten ook volop mee in de strijd om de wereldtitel. Bastianini staat 4e met 163 punten.