Kampioensleider Francesco Bagnaia in rommelige kwalificatie GP Maleisië naar 7e plaats
i

AP

Kampioensleider Francesco Bagnaia in rommelige kwalificatie GP Maleisië naar 7e plaats

Pim Huberts • 12:57, 22-10-2022 / Laatste Update: 04:52, 12-12-2023

Jorge Martin heeft poleposition veroverd voor de Grote Prijs van Maleisië in de MotoGP. De coureur was met een tijd van 1.57,790 de snelste in de kwalificatie. Hij verbeterde het baanrecord op het circuit van Sepang met een halve seconde. Het was voor Martin zijn 4e pole van dit jaar.

Kampioenschapsleider Francesco Bagnaia start zondag in de voorlaatste race van het seizoen pas vanaf de 3e startrij op de 9e plaats. De Italiaan had niet zijn dag, want hij kwam 2 keer ten val op zijn Ducati. Bagnaia kan zich zondag voor het eerst in zijn carrière tot wereldkampioen kronen.

Middelvinger gebroken

Zijn grote concurrent voor de titel, de Fransman Fabio Quartararo, deed het in de kwalificaties op Sepang nog slechter. De regerend kampioen noteerde op zijn Yamaha de 12e tijd nadat hij tijdens de vrije training na een val een klein breukje in zijn middelvinger opliep.

De Italiaan Enea Bastianini (Ducati) en de Spanjaard Marc Márquez (Honda) reden in de kwalificaties respectievelijk de 2e en 3e tijd en starten zondag met Martin vanaf de voorste rij.

Bendsneyder in Moto2

In de Moto2 zette Bo Bendsneyder de 12e tijd neer in de kwalificatie. De Rotterdammer start zondag vanaf de 4e startrij. De Japanner Ai Ogura, leider in het kampioenschap, pakte pole. Zonta van den Goorbergh, de 2e Nederlander in de Moto2, ontbrak. Hij herstelt van een gebroken pols.