Kazachstan mag 5 jaar lang MotoGP-race organiseren: 'Nieuwe pitstop voor onze sport'

Trevor Wagener • 14:14, 27-09-2022 / Laatste Update: 20:11, 07-01-2024

'Feest' bij motorsportliefhebbend Kazachstan! Het land wordt het 30ste dat een grand prix in de motorsport zal organiseren. Op het Sokol-circuit, even buiten de stad Almaty, wordt vanaf komend jaar de Grote Prijs van Kazachstan gehouden in de MotoGP, Moto2 en Moto3.

Het Aziatische land heeft een contract voor 5 jaar afgesloten met de organisatoren van de MotoGP. "Het Sokol International Racetrack is een gloednieuw motorsportcomplex in het hart van Centraal-Azië", meldde MotoGP.

Uitbreiding

"De regio is een nieuwe pitstop waarmee onze sport zich blijft uitbreiden wereldwijd en zo nieuwe markten en fans bereikt. Kazachstan wordt het 30ste land dat een grand prix voor motoren huisvest sinds 1949."

Eerder deze maand meldde rechtenhouder Dorna al bezig te zijn met mogelijke uitbreiding naar India, terwijl MotoGP zelf een intentieverklaring met Saudi-Arabië heeft afgesloten.

MotoGP-seizoen 2023

MotoGP zoekt naar uitbreiding in Azië met nu al races in Japan, Thailand, Qatar, Indonesië en Maleisië. Het komende seizoen begint op 24-26 maart in Portugal.