🙏 | Mirakel! Een week na coureur over zijn benen reed, is MotoGP-kampioen Bagnaia al terug

Joris Kaper • 13:22, 08-09-2023 / Laatste Update: 12:13, 08-01-2024

MotoGP-wereldkampioen Francesco Bagnaia verschijnt komend weekend 'gewoon' aan de start van de GP van San Marino. Maar zo gewoon is dat eigenlijk niet, want vorige week reed een concurrent bij een crash nog over de benen van de Italiaan.

Enkele uren na het ongeval dacht ik al aan de volgende race", zo blikt de wereldkampioen terug op de crash op het Circuit de Catalunya. Die race in Spanje werd een nachtmerrie voor de Italiaan. Hij verloor de controle over zijn motor, viel op het circuit, waarna Brad Binder met zijn KTM over de benen van Bagnaia heen reed. Daarop werd de race onmiddellijk stilgelegd en de hulpdiensten spoedden zich naar de wereldkampioen.

Geen breuken

Onder luid applaus van de toeschouwers werd hij vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis, maar daar werden gelukkig geen breuken geconstateerd. Met enkel wat kneuzingen op zak kan Bagnaia dit weekend dus weer zijn weg vervolgen naar een nieuw wereldkampioenschap!

'Ergste nachtmerrie'

Binder, die over Bagnaia's benen reed, na de crash: "Ik zag hem bewegen. Dat is altijd een goed teken. Ik wist niet precies wat ik had geraakt - één been, beide benen, iets anders. Dit is de ergste nachtmerrie van iedere coureur. Het voelt al vreemd om iemand te zien liggen, laat staan als je diegene ook nog eens raakt. Ik bezocht Francesco in het medisch centrum. Hij leek oké. Ik had niet verwacht hem te zien chillen."

Bagnaia komt vrijdag weer in actie tijdens de 1e training van de MotoGP.