🎥 | Blije Veijer nuchter na historische pole: 'Leuk, maar heb nog geen punten verdiend'

Trevor Wagener • 16:22, 19-08-2023 / Laatste Update: 00:03, 12-12-2023

Collin Veijer bleef na het behalen van zijn historische Moto3-pole position bij de GP van Oostenrijk zeer nuchter onder zijn prestatie. Het racetalent is de 1e Nederlander dat een motorrace vooraan mag starten, sinds Jurgen van den Goorbergh dat in 1999 deed.

"Hoe ik het geflikt heb? Haha, een snelle ronde rijden", zei de 18-jarige kalm bij Ziggo Sport. "Nee het ging heel de kwalificatie al goed. Alleen ik dacht: 'als ik pole wil halen, móét ik iets proberen'. Ik moest iemand voor me hebben om een goede ronde eruit te halen, want het kon naar mijn gevoel steeds beter."

Reactie Veijer na historische pole

En: die lekkere ronde kwam er. "41,4 was prima maar niet perfect. De voorkant gleed wat weg, maar we hebben hem (de pole-plek). Dus dat is op zich ook wel goed." Voorafgaand aan de kwalificatieronde reed Veijer al een tijd die goed zou zijn voor P2. Hierdoor wist hij wat de opdracht was voor deze zaterdagmiddag.

"Méér gas geven dan gister", straalde hij, al doelende op de trainingssessies van vrijdag. Toch danste hij nog niet een spreekwoordelijke horlepiep. "Ik heb hier nog geen punten mee verdiend. Het gevoel is goed, dus waarom niet? Maar het moet zondag bij de race gebeuren. Al is het natuurlijk wel leuk."