🎥 | Moto3: Collin Veijer eindigt op zeer nette 7e plek bij Dutch TT in Assen

Trevor Wagener • 13:48, 25-06-2023 / Laatste Update: 07:48, 12-12-2023

Collin Veijer is zondag als 7e geëindigd in de Moto3-race bij de Dutch TT op Circuit Assen. De 18-jarige Nederlander startte vanaf P9 en maakte in de laatste fase van de race enkele plekken goed.

De 22-jarige Spanjaard Jaume Masià won de wedstrijd en pakte daarmee 25 belangrijke punten in het kampioenschap. Door de zege staat hij op 109 punten, 16 punten achter het 18-jarige toptalent Dani Holgado Miralles (125 punten). De Japanner Ayumu Sasaki eindigde als 2e en pakte daarmee zijn 4e podiumplaats op een rij.

Resultaat Collin Veijer Moto3-race TT Assen

Jurjen Veijer, oud-coureur en de vader van Collin Veijer, reageerde bij Ziggo Sport verheugd op de prestatie van zijn zoon, die nog nooit eerder in competitieverband op het Assense circuit had geracet. "Dit is natuurlijk heel erg mooi. Collin had misschien iets meer kunnen aanvallen, maar met een 7e plek in de thuisrace kan hij zeer tevreden zijn."