Publiekstrekker Marc Márquez start TOCH NIET in TT van Assen door gebroken rib

Trevor Wagener • 11:50, 25-06-2023 / Laatste Update: 21:12, 11-12-2023

Wat een pech voor 8-voudig wereldkampioen motorracen Marc Márquez. De Spanjaard start zondag niet in de TT van Assen. De MotoGP-rijder is vanwege zijn gebroken rib alsnog niet fit verklaard voor de race door de circuitarts.

Het is al de 2e race op rij die Márquez mist. Vorig weekeinde besloot hijzelf niet van start te gaan in de Grote Prijs van Duitsland. Hoewel de artsen hem toen wel het groene licht gaven, koos hij er voor zijn Honda-motor in de garage te laten staan.

Blessure Marc Márquez

De coureur, met liefst 6 wereldtitels in de koningsklasse MotoGP, maakte in aanloop naar de race op de Sachsenring 5 crashes. Bij een van die valpartijen had Márquez een vinger gebroken en een enkel gekneusd, maar ook een rib gebroken. Vooral de rib speelde op in Assen.

De 30-jarige veteraan reed wel de trainingen, de kwalificatie en de sprintrace, maar klaagde daarna over veel pijn op zijn borst. De 2 valpartijen die hij op het TT Circuit maakte, hielpen uiteraard niet bij het herstel.

Resultaten Marc Márquez op TT-circuit Assen

Márquez stond in zijn carrière al 10 (!) keer op het podium bij de TT. Hij boekte in totaal 5 overwinningen, waarvan 1 in de 125cc (nu Moto3), 2 in de Moto2 en 2 in de MotoGP. Zijn laatste overwinning is alweer van 2018. Mejórate pronto, Marc!