🥀😢 | RIP! Racetalent Dilano van 't Hoff (18) verongelukt op Spa-Francorchamps

Trevor Wagener • 15:19, 01-07-2023 / Laatste Update: 02:24, 12-12-2023

Wat een vreselijk nieuws uit België op deze zaterdag: autocoureur Dilano van 't Hoff is vanochtend om het leven gekomen bij een ongeluk op Circuit Spa-Francorchamps. Het talent uit Dordrecht is slechts 18 jaar oud geworden.

Van 't Hoff reed voor het Nederlandse MP Motorsport-team. Deze ploeg kwam uit in de Formule Regional by Alpine. Het ongeluk vond plaats in de 2e race van de eerder genoemde klasse. In natte omstandigheden werd Van 't Hoff na een spin geraakt door een andere aanstormende auto. Bij de crash waren meerdere wagens betrokken.

Dilano van 't Hoff overleden

Het voorval gebeurde op het Kemmel-rechte stuk, net na het snelle Radillion-gedeelte. De precieze toedracht van het drama is nog onbekend. Op dit gedeelte van de baan kwam in 2019 ook de Fransman Anthoine Hubert om het leven bij een soortgelijk ongeval, al gebeurde dat enkele tientallen meters terug op de baan.

Van 't Hoff in 2021 kampioen in het Spaanse Formule 4-kampioenschap. Zijn beste seizoensprestatie van dit jaar was een 3e plek in Barcelona. Gelijk na het nieuws van het overlijden stroomden de condoleances binnen.

Dromen najager

"Dilano joeg zijn droom na. Sinds 2021 was hij met zijn energie onderdeel van onze familie. We verliezen niet alleen een coureur maar ook een vriend", treurde zijn team MP Motorsport. Rust in vrede, Di.