TV-gids: check hier op welke zender je live naar de TT Assen kunt kijken
i

ANP

TV-gids: check hier op welke zender je live naar de TT Assen kunt kijken

Noah Hoogenboezem • 12:45, 24-06-2023 / Laatste Update: 17:59, 11-12-2023

Het grootste motorsportspektakel van Nederland is dit weekend te zien in Assen bij de TT. Duizenden mensen reizen af naar Drenthe om erbij te zijn, maar uiteraard kun je ook heerlijk in het zonnetje in de tuin op tv kijken. Check hier op welke tv-zender je naar de TT Assen kunt kijken.

Lees ook: Dit is het programma van de TT Assen op zaterdag 24 juni

Zaterdag staat vooral in het teken van het bepalen van de startopstelling voor de races van zondag, maar de MotoGP, de hoogste klasse, rijdt op zaterdag ook al een race. Om 15.00 uur rijden zij namelijk de sprintrace. De hoofdrace is dan op zondag.

Nederlanders

Hoewel er geen Nederlandse coureurs in de MotoGP rijden, is er genoeg voor de fans op de tribunes om naar uit te kijken. Collin Veijer doet namelijk mee in de Moto3 en Zonta van den Goorbergh rijdt mee in de Moto2. In de Moto2 ontbreekt Bo Bendsneyder. Hij brak vorige week zijn sleutelbeen en kwam niet door de medische keuring.

TV-zender TT Assen

De TT Assen kun je op zaterdag de hele dag kijken op Ziggo Sport. De uitzending begint daar al om 08.30 uur. De uitzending duurt tot en met het einde van de middag en eindigt met de sprintrace bij de MotoGP. Die sprintrace is overigens ook vanaf 14.58 uur te zien op NOS.nl.