🎥 | Van motor geslingerde Jeffrey Herlings houdt schade beperkt: 'Dat kan bepalend zijn'

Bart van der Wijst • 21:11, 31-10-2021 / Laatste Update: 16:53, 08-01-2024

Jeffrey Herlings is de leiding in het WK bij de MXGP kwijt. De Nederlander kende een vervelende middag tijdens de Grand Prix van Garda. Herlings werd van zijn motor geslingerd en zag Romain Febvre en Tim Gasjer over hem heen gaan in het kampioenschap.

Herlings staat nu 3e met 611 punten, Febvre gaat aan kop met 614 en Gasjer heeft er nu 613. Op zondag 7 november en woensdag 10 november zijn de volgende Grands Prix, beide op Italiaanse bodem.

Bedankje voor Cairoli

Herlings werd in de 1e manche 3e, achter Jeremy Seewer en Febvre. Wel hield hij regerend kampioen Gasjer achter zich. In de 2e manche moest hij Febvre voorblijven om de koppositie bij het kampioenschap te houden, dat lukte niet. Herlings werd van z'n machine gegooid en verloor kostbare tijd.

Herlings eindigde uiteindelijk als 4e, onder meer omdat teamgenoot Tony Cairoli een handje hielp. De Italiaanse teamgenoot van Herlings gaf een plekje cadeau.

"Wat Tony daar deed, kunnen alleen de grootste kampioenen", vertelde Herlings tegenover Motorsport. "Ik weet niet eens of ik dat zelf in die situatie had gedaan. Dat was een ongelofelijk gebaar en dat kunnen nog wel eens 2 heel bepalende punten worden. In mijn ogen is hij de beste ooit en dit bevestigt dat maar weer."