🎥 | Vloek van P2! Maar liefst 4 rijders gaan onderuit op vervloekte 2e plek

Bart van der Wijst • 19:57, 02-04-2023 / Laatste Update: 23:05, 11-12-2023

Diogo Moreira is 2e geworden bij de Grand Prix van Argentinië in de Moto3. En dat is best een wonder, want er leek een vloek op P2 te rusten. Tijdens de race op het Autódromo Termas de Río Hondo gingen maar liefst 4 coureurs onderuit toen ze 2e lagen.

Het begon met polesitter Ayumu Sasaki. De Japanner verloor (zie video boven) met nog 8 rondes te gaan de controle over z'n motorfiets. Weg podium, hij finishte niet.

Vloek

Daarna was het de beurt aan Jaume Masia. De Spanjaard van Leopard Racing kreeg ook te maken met zijn vloek, ook voor hem was het einde race. Landgenoot David Muñoz was het volgende slachtoffer. Hij nam in zijn val Xavier Artigas mee. Die werd nog wel 8e, Muñoz eindigde als 16e.

De laatste pechvogel was David Almansa. Voor hem was het helemaal pijnlijk. De Spanjaard kon de finishvlag al bijna zien. In de laatste ronde crashte hij. Dat gebeurde allemaal ver achter de latere winnaar Tatsuki Suzuki.