🎥 | Nyck de Vries haalt nu wél podium op Formule E in London, Frijns top 10

Pim Huberts • 21:13, 31-07-2022 / Laatste Update: 00:01, 12-12-2023

Nyck de Vries heeft zondag alsnog een podiumplaats behaald tijdens de dubbele E-prix in London. De Nederlandse Formule E-coureur eindigde als 3e, achter de Braziliaanse winnaar Lucas di Grassi en de Brit Jake Dennis (2e).

En daar mag De Vries best een beetje blij mee zijn. Zaterdag eindigde de voormalig Formule 2-kampioen ook als 3e, maar toen werd hij van het podium afgehouden dankzij een tijdstraf van 5 seconden. De 27-jarige coureur van Mercedes viel daardoor terug naar de zesde plaats.

Stoffel Vandoorne

Dennis mocht zaterdag dus zijn handen omhoog doen voor eigen publiek. Stoffel Vandoorne, de Belgische teamgenoot van De Vries bij het Formule E-team van Mercedes, eindigde toen als 2e. Vandaag kwam Vandoorne als 4e over de finish, nadat hij van plek 13 was gestart.

Wel staat de Belg op de 1e positie van het WK-klassement. Met nog 2 races te gaan, over 2 weken in Zuid-Korea, heeft Vandoorne 36 punten voorsprong op de Nieuw-Zeelander Mitch Evans. Titelverdediger De Vries, die eerder dit jaar mocht testrijden in een vrije training voor Mercedes, is de nummer 8 van het klassement. Landgenoot Robin Frijns staat 9e.