Viscaal gaat Formule 2-debuut maken: ‘Dit is het perfecte team’

1 maart 2021

Getty Images

Bent Viscaal maakt eind maart in Bahrein zijn debuut in de Formule 2. De 21-jarige Nederlander doet dat namens Team Trident. Het is nog onduidelijk of Viscaal, die vorig jaar een klasse lager uitblonk, het hele seizoen uitkomt in de Formule 2.


"Dit is wat mij betreft het perfecte team om de stap richting Formule 2 mee te wagen", vertelt Viscaal in een interview met het Algemeen Dagblad. "Ik ben Trident dankbaar voor deze kans en kan niet wachten op de seizoenstart in Bahrein."

Viscaal testte eerder al voor Trident, dat hem sowieso gebruikt voor de race in Bahrein. Het is nog afwachten of hij heel het jaar voor de Italianen gaat rijden. Viscaal hoopt zelf van wel.

Begeleiding
Giacomo Ricci, teammanager van Trident, reageert verheugd op de komst van Viscaal. "We zijn ervan overtuigd dat we samen tot geweldige resultaten zullen kunnen komen. We zullen hem de beste ondersteuning bieden en hem helpen dat hij zo snel mogelijk zijn draai kan vinden."

Viscaal stapt over een week al in de F2-bolide tijdens de wintertests in Bahrein en 2 weken later volgt de race op Bahrain International Circuit.