Kan je een beetje handballen? Nederlands handbalteam heeft je nodig na lawine coronabesmettingen

23 januari 2022

ANP

Blijft er nog iemand over bij het Nederlandse handbalteam? Alweer hebben meerdere spelers en begeleiders een positieve coronatest ingeleverd. Zaterdag speelden de handballers tegen Montenegro en toen ontbraken er liefst 8 man vanwege een besmetting. Toch won Nederland met 34-30.


De 4 nieuwe gevallen zijn Samir Benghanem, Jasper Adams, topscorer Kay Smits en fysiotherapeut Robert Baardse. Zij zijn allemaal direct in isolatie gegaan.

Halve finale
Dankzij de zege op Montenegro blijft een ticket voor de halve finales haalbaar. De opdracht is echter loodzwaar. Zo treft Nederland nog wereldkampioen Denemarken (maandag) en Kroatië (woensdag).

Quarantaine
Op dit moment zitten ook Jeffrey Boomhouwer, Robin Schoenaker, Iso Sluijters, Rutger ten Velde, de keepers Dennis Schellekens en Bart Ravensbergen en keeperstrainer Gerrie Eijlers in isolatie.

Coach Erlingur Richardsson riep de afgelopen dagen al diverse nieuwe spelers op. De Nederlandse bond kijkt naar de mogelijkheden om voor de laatste 2 wedstrijden in de hoofdronde nog meer vervangers op te roepen.