Mooi! Tess Wester maakt rentree in Nederlands team na bevalling: ‘Ben superblij’

5 april 2023

Getty Images

Tess Wester behoort na ruim 4 maanden na haar bevalling van een dochter weer tot het Nederlands handbalteam. De 29-jarige international was alweer volop in training en speelt mee in 2 oefenwedstrijden. Lekker bezig, Tess!


De handbalkeepster - die vorig jaar trouwde met voetballer Mart Lieder - beviel eind 2022 van haar eerste kind. "Ik ben superblij dat ik weer deel ga uitmaken van het team. Het gaat zo goed, dat ik alles mee kan doen in de trainingen. Als de bondscoach het ook ziet zitten, dan sluit ik zeker niet uit dat ik de komende duels alweer onder de lat sta", vertelde ze tegenover De Telegraaf.

Roemenië
Wester kwam er in Roemenië achter dat ze zwanger was. Hier stond ze onder contract bij CSM Boekarest, waar ze inmiddels vertrokken is. "Dat had wel een aantal consequenties", vertelde ze in een filmpje op haar Insta (zie onder). "Maar ik was eigenlijk heel gelukkig en het was een mooi moment om te zeggen dat ik een jaartje in Nederland ga blijven."

Inmiddels heeft de 138-voudig international en voormalig wereldkampioene een contract getekend bij een nieuwe club, waarvan ze de naam nog niet bekend mocht maken.

Concurrentie
De Nederlandse handbalsters spelen op 7 en 8 april 2-maal tegen Zweden in het Topsportcentrum Almere. Wester zal bondscoach Per Johansson moeten overtuigen om haar in plaats van 'vervangende' doelvrouw Rinka Duijndam in te zetten.