Nederlandse handbalvrouwen klappen over Argentinië heen en pakken eerste zege op WK

Yvo van Dorst • 20:25, 30-11-2023 / Laatste Update: 17:05, 07-01-2024

De Nederlandse handbalvrouwen zijn het WK 2023 begonnen met 41-26 tegen Argentinië. Vooral in de eerste helft was Oranje dominant en speelden de vrouwen zich zo naar de zege. Aanstaande zaterdag is Congo de volgende tegenstander tijdens het WK.

Vanaf het begin leken de Oranjevrouwen hongerig en op zoek naar een dikke overwinning tegen de Argentijnse tegenstander. In het begin werd het een aantal keer spannend met bijvoorbeeld 8-3 en 11-8, maar hoe meer de wedstrijd richting de rust kwam, hoe dominanter de Oranjevrouwen werden.

Check hier het volledige programma voor het WK handbal!

Geen gevaar

Na rust kwam uiteindelijk de zege geen minuut meer in gevaar. De voorsprong bleef eigenlijk de hele wedstrijd meer dan 10 punten en routiniers Loïs Abbingh en Tess Lieder lieten zich op een goede manier zien. De eerste zege is daarmee binnen. Zaterdag wacht de 2e groepswedstrijd tegen Congo.