Ally Pally is geliefd bij het darts, maar gehaat bij snooker: 'Het is walgelijk en ijskoud'
i

Getty Images

Ally Pally is geliefd bij het darts, maar gehaat bij snooker: 'Het is walgelijk en ijskoud'

Jeroen Rooseboom • 10:54, 12-01-2024 / Laatste Update: 08:54, 15-01-2024

Alexandra Palace is al jaren de vaste plek waar het WK darts plaatsvindt. Ook de afgelopen weken hebben weer duizenden fans genoten van de fantastische sfeer in het theatergebouw. Maar niet iedereen is fan van Ally Pally. In het snooker vinden ze de hal maar niks.

The Masters vinden deze week plaats in Alexandra Palace. Ronnie O’Sullivan plaatste zich donderdag voor de halve finale na een 6-3-overwinning op Barry Hawkins, maar na zijn partij was hij niet te genieten. De reden: Ally Pally. "Ik hou gewoon niet van deze plek, ik vind het walgelijk. Overal is het vies en koud. Ik heb het ijskoud. Ik zit hier met mijn jas aan."

Vuilnisbakken

De legendarische snookerspeler vervolgt: "Overal waar je komt, op de parkeerplaatsen, staan vuilnisbakken. Ik weet niet of je het gezien hebt, maar er ligt eten en zo omheen en eerlijk gezegd word ik er ziek van. Ik ben een schoonheidsfreak. Als ik hier kom, krijg ik de kriebels en kan ik niet wachten om hier weg te gaan. Het spijt me, zo voel ik me gewoon."

Uitverkocht

O’Sullivan kan het weten, want The Masters worden al sinds 2012 in Alexandra Palace georganiseerd. Waarschijnlijk zal dat ook niet snel gaan veranderen, want de kaarten voor dit jaar zijn uitverkocht.

15e halve finale

De Engelse snookerspeler behaalde al zijn vijftiende halve finale bij The Masters. Daarmee ligt hij op koers om het toernooi voor de achtste keer te winnen.