Bondscoach Per Johansson scoort met Nederlandse handbalsters: 'Maar vanaf nu wordt het zwaar'
i

PRO SHOTS / Gonzalez Photo

Bondscoach Per Johansson scoort met Nederlandse handbalsters: 'Maar vanaf nu wordt het zwaar'

Matthijs Nijhuis • 12:51, 09-12-2023 / Laatste Update: 06:32, 08-01-2024

Per Johansson is apetrots op de Nederlandse handbalsters. De bondscoach zag zijn team vrijdag keihard winnen van Oekraïne (40-21), de 5e overwinning op rij op het WK. Toch is een kwartfinaleplaats nog niet officieel binnen. Johansson is daarom behoedzaam: "Vanaf nu wordt het zwaarder", zei hij tegen Viaplay.

"Het team is in balans", reageerde de Zweed tevreden na de wedstrijd tegen Oekraïne. "Het maakt niet uit wie ik inbreng, iedere speelster laat de juiste energie en arbeid zien op het veld." Nederland was op het WK in Scandinavië al veel te sterk voor achtereenvolgens Argentinië (41-26), Congo (40-20), Tsjechië (33-20) en Brazilië (35-27).

Op zijn hoede

"We moeten scherp zijn voor de kwartfinale", vervolgt Johansson. "Vanaf nu wordt het zwaarder, maar ik zie dat alle speelsters het goed doen. Ik ben er trots op dat ik de coach mag zijn van deze meiden." Als Nederland gewoon de kwartfinales haalt, wacht daar sowieso een sterke tegenstander: of Olympisch kampioen Frankrijk of regerend wereldkampioen Noorwegen.

Check hier de overwinning op Oekraïne: