koud-fans-kansas-city-chiefs-bevriezing-nfl
Fan bij het duel tussen de Chiefs en Dolphins / Getty Images

Chiefs-fans na ijskoude wedstrijd naar ziekenhuis vanwege onderkoeling of bevriezing

11:55, 17-01-2024 / Laatste Update: 12:00, 17-01-2024

De omstandigheden bij het play-offduel tussen Kansas City Chiefs en Miami Dolphins waren wel erg bar. De American footballwedstrijd werd namelijk gespeeld bij een temperatuur van -20 graden. De gevoelstemperatuur lag nog lager: -29. Het deed Kansas City Chiefs weinig, zij wonnen met 26-7.

Fans hadden er wel last van, een enkeling moest naar het ziekenhuis wegens ernstige verkoudheid, onderkoeling of zelfs bevriezing. Dat meldde FOX4 Kansas City. Het ging in totaal om zo'n 15 supporters.

Net niet koudste wedstrijd ooit

Met deze lage temperaturen gaat het de boeken in als een van de koudste NFL-games ooit gespeeld. Bij de start was het -20, maar daar bleef het niet bij. Het werd namelijk alsmaar kouder in Kansas. Uiteindelijk, bij het einde van de wedstrijd stond er -23 graden op de thermometer, met een gevoelstemperatuur van -33. Nog altijd waren er korte mouwen te zien.

De wedstijd onder de koudste omstandigheden is helemaal niet om over naar huis te schrijven: dat was in 1967. Green Bay Packers speelden tegen Dallas Cowboys in -25, met een gevoelstemperatuur van -44...