Engelse bond grijpt in na tragische dood ijshockeyer en komt met veiligheidsmaatregelen
i

AP

Engelse bond grijpt in na tragische dood ijshockeyer en komt met veiligheidsmaatregelen

Yvo van Dorst • 17:00, 31-10-2023 / Laatste Update: 16:34, 08-01-2024

De Engelse ijshockeybond gaat de regels veranderen na de dood van Adam Johnson. De 29-jarige Amerikaan overleed vorige week tijdens een wedstrijd van zijn club Nottingham Panthers, omdat hij een schaats in zijn nek kreeg. Ijshockeyers moeten in Engeland per 1 januari een nekbeschermer dragen.

Om nekbeschermers te verplichten is per direct niet mogelijk volgens de bond, maar ijshockeyers hebben per direct het advies er een te dragen. "Het is onacceptabel dat een speler zijn leven verliest tijdens een wedstrijd. Het is onze verantwoordelijkheid om zulke hartverscheurende ongelukken in de toekomst te voorkomen", vertelt de Engelse bond na het overlijden van Johnson.

Overlijden

De derby tussen de Nottingham Panthers en de Sheffield Steelers betekende de laatste wedstrijd voor Johnson. De Amerikaan kreeg tijdens de wedstrijd een schaats in zijn nek, waardoor hij erg veel bloed verloor. Enkele uren na het incident bleek de eerste hulp niet genoeg en overleed Johnson in het ziekenhuis. In Nederland zijn nekbeschermers ook niet verplicht in het ijshockey.Nek