Estavana Polman hakt knoop door: geen Olympische Spelen voor handbalster
i

Henk Seppen

Estavana Polman hakt knoop door: geen Olympische Spelen voor handbalster

admin • 20:31, 15-06-2021 / Laatste Update: 11:33, 05-01-2024

Estavana Polman gaat niet met de Nederlandse handbalsters naar de Olympische Spelen in Tokio. Dat heeft ze bekendgemaakt op haar Instagram-account.

"Voor al mijn lieve supporters: na zorgvuldig overleg met de artsen heb ik met pijn in mijn hart moeten besluiten om niet deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio. In de komende maanden zal ik worden geopereerd en zal ik daarna beginnen aan mijn herstel", schrijft Polman.

Verdrietig

"Op dit moment ben ik enorm teleurgesteld en verdrietig, maar ik geloof dat dit de beste beslissing is voor mijn gezondheid en hopelijk kan ik daarna mijn carrière vol goede moed en gezondheid vervolgen."

Ze wenst haar teamgenoten veel succes. "Ik wens mijn fantastische team het allerbeste op de Olympische Spelen en ik zal ze voor de televisie aanmoedigen. Zelf zal ik tijd doorbrengen met mijn familie. Hopelijk respecteren jullie dat", aldus Polman.

Weinig hoop

Bondscoach Emmanuel Mayonnade liet eerder al weten weinig hoop op deelname van Polman te hebben. Polman was net teruggekeerd in de selectie van Oranje na een maandenlange revalidatie van een gescheurde kruisband, toen het weer misging tijdens een wedstrijd van haar Deense club Esbjerg.

Desondanks werd ze wel opgenomen in de voorlopige selectie van de handbalsters.