🎥 | Heftige beelden: pitcher krijgt honkbal met 166 km/u vol in zijn gezicht

admin • 16:22, 04-06-2021 / Laatste Update: 03:21, 08-01-2024

Verontrustende beelden uit de Minor League Baseball, de competitie onder het hoogste Amerikaanse honkbalniveau. Pitcher Tyler Zombro (26) kreeg een geslagen bal zó hard terug in zijn gezicht dat hij naar de grond ging en minutenlang bleef liggen. Het duel werd per direct gestaakt. Zombro verkeert inmiddels in stabiele toestand.

De wedstrijd tussen Norfolk Tides en Durham Bulls was in de achtste inning aanbeland, toen alle aanwezigen werden opgeschrikt door het incident. Durham-pitcher Zombro wierp de bal en kon deze niet meer ontwijken, toen hij die met een snelheid van ruim 166 kilometer per uur zag naderen.

Stuiptrekkingen

De werper ging naar de grond en vertoonde stuiptrekkingen. Zijn geschrokken collega's wachtten vervolgens in spanning af terwijl Zombro werd behandeld, totdat hij na tien minuten op de brancard het veld verliet.

Zombro werd overgebracht naar een ziekenhuis in North Carolina en verkeert inmiddels in stabiele toestand, zo meldt partnerclub Tampa Bay Rays uit de Major League Baseball. Besloten werd het duel niet meer te hervatten, wat een 12-4 overwinning opleverde voor Norfolk.