Hockeysters verslaan ook Argentinië in Pro League na meesterlijk laatste kwart

Pro Shots / Bart Scheulderman

Matthijs Nijhuis • 09:59, 09-12-2023 / Laatste Update: 06:21, 07-01-2024

De Nederlandse hockeysters zetten hun overwinningsreeks door op de 5e editie van de Pro League. Na donderdag al af te hebben gerekend met Groot-Brittanië hebben ze gisteren ook de 2e wedstrijd gewonnen. Rivaal Argentinië werd in Santiago del Estero met 4-1 ingemaakt na een sterk 4e kwart.

Na een 1e kwart zonder doelpunten opende gastland Argentinië in het 2e kwart de score. María José Granatto vond na 18 minuten spelen het doel vanuit de 1e strafcorner. Pas in het laatste kwart noteerde de 34-jarige Eva Drummond de gelijkmaker. Dat maakte iets los bij Oranje, want Felice Albers (strafcorner), Joosje Burg (velddoelpunt) en Yibbi Jansen (velddoelpunt) zorgden snel daarna voor een ruime zege.

Het team van Van Ass won donderdag in Santiago del Estero al met 8-0 van Groot-Brittannië. Zondag volgt opnieuw een potje tegen de Britse vrouwen. Een dag later staat wederom een ontmoeting met Argentinië op het programma.