LIEFDESDRAMA en OORLOG! Revenge of the ex in het snooker: 'Wil ik nooit meer meemaken'
i

Getty Images

LIEFDESDRAMA en OORLOG! Revenge of the ex in het snooker: 'Wil ik nooit meer meemaken'

Eimert Pruis • 15:16, 17-08-2021 / Laatste Update: 20:04, 05-01-2024

Kan het nog vijandiger? Mark Allen (35) en Reanne Evans (35) waren 3 jaar een koppel en hebben een dochtertje, maar leven nu op voet van oorlog. Alsof de duivel ermee speelde, moesten ze na loting op het snookertoernooi van de British Open het tegen elkaar opnemen. Wat volgde was een partij voor de geschiedenis met een publiek dat wel van wat drama houdt.

De gebruikelijke handshake of fistbump bleef dit keer achterwege. Mark Allen (35) en Reanne Evans (35) namen het tegen elkaar op in de 1e ronde van de British Open. Hij de nummer 12 van de wereld, zij 12-voudig wereldkampioen bij de vrouwen. Op papier een interessante snookerpot, maar er was veel meer aan de hand. Toen de spelers werden aangekondigd ging Allen voor de traditionele begroeting. Evans weigerde zijn uitgestoken vuistje. De wedstrijd werd zo vooral een revancheduel tussen ex-geliefden die elkaar niet meer kunnen luchten.

Allen en Evans hadden tussen 2005 en 2008 een relatie. In 2006 werd hun dochtertje Lauren geboren, maar 2 jaar later was de liefde over en ze konden niet meer door 1 deur. Evans stapte naar de rechter omdat ze meer alimentatie eiste van haar ex. Toen Evans een tijdje als BBC-commentator aan de slag ging, liet Allen haar tijdens het WK in Sheffield uit de zaal verwijderen omdat ze hem afleidde.

Ongelooflijke loting

Tijdens de loting van de British Open vorige week vielen hun monden en die van vele snookerfans dan ook open. De 2 exen tegen elkaar. Evans heeft een tourkaart voor 2 seizoenen en mag dus aan alle snookertoernooien deelnemen.

Vooraf hadden ze aangekondigd om de wedstrijd - ook op vraag van de snookerorganisatie - professioneel aan te pakken. Maar Evans weigerde vrijwel meteen de uitgestoken hand van Allen en liep naar de tafel om de eerste bal te spelen. Wat volgde waren 5 intense frames met een bijzonder rumoerig publiek. Bij een 2-1-voorsprong had ze de kans om haar slag te slaan, maar Allen toonde veerkracht en won met 2-3. Felicitaties kreeg hij uiteraard niet.

Slap excuus

"Ik kreeg voor de start te horen dat er geen begroetingen waren door Covid-19. Daarom stapte ik rechtstreeks naar de tafel", verklaarde Evans achteraf. "Niemand wilde deze wedstrijd, maar ik moest het accepteren." En Allen? "Het was verschrikkelijk. Dit wil ik echt nooit meer meemaken. Ik probeerde professioneel te blijven en dat lukte aardig. Dat ze mijn uitgestoken hand weigerde? Daar praat ik liever niet over. Om de bekende redenen wilde ik gewoon winnen. Oef, dat is gelukt."