NEE! Sportscholen blijven voorlopig dicht, kabinet schuift versoepelingen op
i

Getty

NEE! Sportscholen blijven voorlopig dicht, kabinet schuift versoepelingen op

Trevor Wagener • 14:24, 01-05-2021 / Laatste Update: 20:00, 13-12-2023

Slecht nieuws voor een ieder die van sporten, gymmen, zwemmen of whatever houdt of daarin werkt. Al deze ruimtes blijven voorlopig dicht. Het kabinet zal vanaf 11 mei de coronamaatregelen niet verder versoepelen. Ook is er een streep gegaan door het zogeheten Catshuisoverleg van zondag.

Het uitstellen van deze versoepelingen, en dus het opengaan van gyms en baden, hing al wat langer in de lucht. "We zien dat de cijfers over de piek heen raken, maar de daling is nog niet voldoende zichtbaar om de volgende stap van dit openingsplan verantwoord te kunnen zetten", zei een woordvoerder tegen AD.

Besmettingen

"De druk op de IC’s en bezetting van de ziekenhuizen is nog te hoog. Om deze redenen verschuift de Catshuissessie van zondag naar volgend weekend, en de persconferentie schuift dus ook door." Volgens het routeboekje zou het kabinet deze stap vanaf 11 mei willen nemen, maar na overleg met onder meer het Outbreak Management Team (OMT) durft men het niet aan.

De regering wilde pretparken en dierentuinen gecontroleerd open laten gaan, net als het toelaten van binnen- en buitensport maar ook culturele activiteiten krijgen meer ruimte. Vaak gepaard met toegangstesten, uiteraard. "We zullen wachten tot er een echte daling te zien is", zei iemand van OMT tegen AD. Stap 2 is dus met 1 week verzet naar 18 mei. Wordt vervolgd...