NFL-superster Aaron Rodgers is anti-vax, maar loog over zijn vaccinatie
i

Getty Images

NFL-superster Aaron Rodgers is anti-vax, maar loog over zijn vaccinatie

Eimert Pruis • 13:46, 11-11-2021 / Laatste Update: 14:40, 07-01-2024

NFL-superster Aaron Rodgers heeft voor flink wat opschudding gezorgd in de Verenigde Staten. De 38-jarige quarterback van de Green Bay Packers loog over het feit dat hij gevaccineerd was, maar liep tegen de lamp toen hij begin deze maand toch besmet raakte met het coronavirus.  

Dat Rodgers helemaal niet was ingeënt kwam pas aan het licht nadat hij positief getest was. Voor de start van het American Football-seizoen had hij beweerd dat hij 'geïmmuniseerd' was. Rodgers zou hebben gekozen voor een alternatieve behandeling die hem voor corona moest behoeden. Om die reden wilde hij dezelfde status hebben als spelers die wél zijn gevaccineerd.

De NFL ziet dat echter anders en bestraft Rodgers, die als ongevaccineerd te boek bleek te staan, nu voor het feit dat hij een Halloween-party heeft bezocht en daarmee het coronaprotocol heeft geschonden. Niet gevaccineerde spelers mogen buiten teamactiviteiten namelijk niet samenkomen in groepen groter dan 3 mensen.   

De boete van 14.650 dollar (12.780 euro) zal voor Rodgers overigens geen enkel probleem zijn. De quarterback is met een jaarsalaris van 33,5 miljoen dollar (ruim 29 miljoen euro) 1 van de best betaalde spelers uit de NFL.