Pokerspeler liegt over 'terminale kanker' en haalt duizenden euro's op met crowdfunding
i

Pro Shots

Pokerspeler liegt over 'terminale kanker' en haalt duizenden euro's op met crowdfunding

Joris Kaper • 20:37, 22-09-2023 / Laatste Update: 02:48, 12-12-2023

Pokerspeler Rob Mercer uit de VS heeft een sterk staaltje blufpoker gespeeld. De Amerikaan wilde zo graag meedoen aan het World Series of Poker Main Event in Las Vegas, dat hij een GoFundMe-pagina opstartte en vertelde dat hij terminale kanker had. Hij hoopte, zei hij, nog één keer aan een groot pokertoernooi mee te doen en dat verhaal leverde hem duizenden euro's op. Maar het bleek allemaal niet waar.

Het geld kon Mercer goed gebruiken, want het inschrijfgeld voor het Main Event is 10.000 dollar. En die betaalde hij van het geld dat hij ophaalde met zijn crowdfundingsactie, die tussen de 30.000 en 50.000 dollar opleverde. Daarbij zat zelfs een gift van een andere pokerspeler die wél chronisch ziek was. Ook leverde de actie een verblijf in een luxe hotel op in Las Vegas.

Onderzoek

Sommige mensen ruikten echter onraad en na onderzoek bleek dat Mercer helemaal geen terminale kanker had. Deze week gaf de pokerspeler toe gelogen te hebben. "Ik had eerlijk moeten zijn over mijn situatie. Het spijt me," aldus de bluffer tegen de Las Vegas Review Journal. GoFundMe heeft hem van het platform verbannen en mensen die hebben gedoneerd krijgen het geld van het platform terug.

Geen geld terug

Mercer is zelf trouwens niet van plan het verkregen geld terug te betalen. Hij gelooft namelijk dat hij een vorm van borstkanker heeft, maar dat is nog niet gediagnosticeerd. Maar of iemand hem nog gelooft? En geld winnen op het pokertoernooi lukte trouwens ook niet: na een paar uur spelen werd hij kansloos uitgeschakeld. Of er nog een politieonderzoek komt, is nog niet bekend.