📺 | TV-gids: hier kijk je naar Nederland - Noorwegen op het WK handbal
i

PRO SHOTS / Gonzalez Photo

📺 | TV-gids: hier kijk je naar Nederland - Noorwegen op het WK handbal

Matthijs Nijhuis • 10:32, 12-12-2023 / Laatste Update: 15:09, 08-01-2024

De Nederlandse handbalsters staan dinsdagavond in de kwartfinales van het WK handbal tegenover Noorwegen. Dat belooft een zware wedstrijd te worden, de Noren zijn de titelverdediger in Scandinavië. Vooralsnog is Nederland ongeslagen op het toernooi, dus spannend wordt het sowieso! Check hier waar én hoe laat je naar Nederland - Noorwegen op het WK handbal kijkt!

Zender Nederland - Noorwegen op het WK handbal

De wedstrijd tussen Nederland en Noorwegen is eigenlijk niet te zien op een zender, maar op streamingsdienst Viaplay. De wedstrijd begint dus om 20.30 uur en de voorbeschouwing op Viaplay begint om 19.55 uur.

Het is nog maar de vraag of het team van Per Johansson de ongeslagen reeks kan verlengen. De vrouwen hebben tot nu toe alles gewonnen op het WK. Het laatste slachtoffer was Spanje, dat na een hardhandige wedstrijd tóch met 29 tegen 21 werd verslagen.

'Nu wordt het moeilijk'

Bondscoach Per Johansson weet in ieder geval wat hem te wachten staat. Na de overwinning op Oekraïne (40-21) zei hij tegen Viaplay dat hij behoedzaam is voor deze volgende fase van het toernooi: "We moeten scherp zijn voor de kwartfinale, vanaf nu wordt het zwaarder." Het wordt vanavond duidelijk hóe zwaar.

Olympisch kampioen Frankrijk

Nederland had in deze eerste wedstrijd na de groepsfase ook tegenover Olympisch kampioen Frankrijk kunnen staan, maar die ploeg werd eerder al verslagen door Noorwegen. In een wedstrijd die behoorlijk gelijk op ging, maakte sterspeelster Estelle Nze Minko er in de laatste minuut 24-23 voor Frankrijk van.