Dit is de snelstgroeiende sport van Amerika (en jij hebt er ongetwijfeld nog nooit van gehoord)
i

Getty Images

Dit is de snelstgroeiende sport van Amerika (en jij hebt er ongetwijfeld nog nooit van gehoord)

Pim Huberts • 22:26, 26-02-2023 / Laatste Update: 06:00, 12-12-2023

Waar in Nederland nieuwe padelbanen naast iedere tennisclub worden gebouwd, is in Amerika een andere racketsport super populair: pickleball. Pickleball is zelfs de snelst groeiende sport van het land. En dat zien andere beroemde sporters ook. Onder anderen Michael Phelps en Kevin Durant investeerden al in de sport.

Wat is pickleball?

Pickleball is een combinatie van tennis, badminton en tafeltennis. De sport wordt gespeeld met een plastic balletje en plastic batje. Het heeft het meeste weg van mini-tennis, aangezien kort spel en techniek belangrijker is dan hard kunnen slaan. In Amerika wordt de sport dan ook veel beoefend door ouderen.

In Nederland zijn er een paar honderd actieve spelers, maar in Amerika ligt dat aantal al boven de 5 miljoen mensen. Eind 2022 is de Nederlandse pickleball-bond officieel onderdeel geworden van de KNLTB.

Major League

Toch is pickleball flink aan het professionaliseren. Met investeringen van meerdere beroemdheden is zelfs een ware Major League Pickleball opgezet en worden toernooien geregeld gelivestreamd en uitgezonden op ESPN.

Check hier hoe het werkt:

Ook eens pickleball spelen? Check hier waar je kan aansluiten.