🎥 | O'Sullivan gunt scheids geen hand na ruzie in snookerfinale: 'Niet beginnen hè?'

Trevor Wagener • 12:32, 02-05-2022 / Laatste Update: 10:39, 12-12-2023

Snookerspeler Ronnie O'Sullivan heeft zich op het WK negatief laten gelden tijdens de finale. 'The Rocket', zoals zijn bijnaam luidt, kreeg in de finale tegen Judd Trump bonje met de Belgische scheidsrechter Olivier Marteel.

In het 8ste frame stond Trump klaar om een belangrijke bal te stoten toen Marteel plots richting O'Sullivan liep. De heren gingen met elkaar in discussie: Marteel vond dat O'Sullivan iets verkeerds zei.

'Stil jij!'

Alleen... O'Sullivan vond van niet en liet dat weten ook. "Wat heb jij gezien dan? Ik heb niks gezegd. Niet zo he? Niet beginnen!", beet hij van zich af. Na afloop weigerde O'Sullivan om de hand van Marteel te schudden:

🎱🏆 | O'Sullivan is niet tevreden en haast zich zonder de hand van de scheidsrechter te schudden naar de kleedkamer. Vanavond gaan we door met een 5-3 stand. 😎

Mis geen enkele pot op discovery+ pic.twitter.com/v4LdVk4bnA

— Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) May 1, 2022

Probleemzoeker

"Hij zoekt altijd problemen", zei O'Sullivan na afloop over Marteel en het voorval. "Die vibe krijg ik gewoon bij die vent. Hij mag alle beelden bekijken, ze hebben hier 100 camera's hangen. Ik bemoei me nergens mee, hij moet hier mee leren omgaan. Ik niet."