Zo werd Belg Brecel de beste snookerspeler ter wereld: zuipen, FIFA spelen, darten en feesten
i

Getty Images

Zo werd Belg Brecel de beste snookerspeler ter wereld: zuipen, FIFA spelen, darten en feesten

Eimert Pruis • 14:45, 02-05-2023 / Laatste Update: 07:02, 08-01-2024

We hebben in de snookerwereld een nieuwe wereldkampioen. Niemand minder dan de Belg Luca Brecel. Uit het niets stuntte deze snookerspeler en greep hij de wereldtitel in Sheffield. Onderweg versloeg hij 7-voudig wereldkampioen en titelverdediger Ronnie O'Sullivan. Brecel heeft een opvallend recept om wereldkampioen snooker te worden.

De 28-jarige Belg bekende eerder dat hij een nogal a-typische voorbereiding erop had zitten. Brecel deed al 5 keer eerder mee aan het WK, maar won nog nooit een wedstrijd. Hij gooide het over een andere boeg.

'Ik werd zó dronken'

"Voor het WK was ik veel aan het feesten en bleef ik op 7.00 uur door FIFA te spelen met vrienden", legt Brecel uit in het stukje waar we hierboven naar gelinkt hebben. "We dronken veel en ik trainde niet. Ik werd zó dronken." Tijdens het WK veranderde Brecel niet. Tussen de wedstrijden door raakte hij zijn keu niet aan, maar gooide hij liever wat dartpijltjes in een bord. Uiteraard met een pintje erbij. Luister en leer, want de Belg werd de 1e wereldkampioen snooker van het Europese vasteland. Tot volgend jaar, Brecel.