Amerikaanse favoriete voor 100 meter kan Spelen vergeten na cannabisgebruik

2 juli 2021

Getty Images

Sha'Carri Richardson kan een gouden plak op de Olympische Spelen in Tokio vergeten. Het Amerikaanse sprintkanon op de 100 meter wordt na een positieve drugstest hoogtwaarschijnlijk geschorst. Richardson is sowieso al geschrapt van de deelnemerslijst voor de 200 meter bij de Diamond League in Stockholm.


Volgens enkele Amerikaanse media, waaronder New York Times, gebruikt Richardson onlangs cannabis. En da mag nie. De sprintster testte positief bij de recente trials in Eugene (Oregon), waar ze in een vliegensvlugge tijd van 10'86 over de streep kwam. Door haar positieve test wordt haar tijd geschrapt en daardoor mist Richardson de Spelen.

Jenna Prandini, die als 4e finishte in Eugene, zal niet balen van het nieuws. Zij mag hierdoor wel naar Tokio, Prandini zou zelfs al op de hoogte zijn gesteld.

Meer problemen
Voor Richardson worden het sowieso zwaren weken. Er hangt namelijk een schorsing boven haar hoofd die tussen 1 maand en 2 jaar kan duren. Het gebruik van cannabis is niet toegestaan door de WADA (Wereld Anti-Doping Agentschap).