🎥 | Hockeyvrouwen persen Nieuw-Zeelandse kiwi’s uit: 3-0

2 augustus 2021

Nederland stond in de kwartfinale van het olympische vrouwenhockeytoernooi tegen Nieuw-Zeeland en het werd bijna een walk-over: 3-0. De uitslag had stukken hoger uit kunnen vallen, maar wat geeft het: er komen belangrijkere matches aan!


Na een foutloze groepsfase (5 zeges op rij, doelsaldo 18-2) was het taak om niet te verslappen tegen de Nieuw-Zeelandse kiwi's, die meer verloren (3) dan wonnen (2) en 4e werden in groep B. Ook begonnen de oranjevrouwen aan de pot in de wetenschap dat sinds de verloren olympische finale van Rio slechts 3 van de 101 interlands werden verloren.

1-0 Welten
De 1e 2 strafcorners waren niet besteed aan Nederland, maar geen nood: we hebben Lidewij Welten ook nog in de ploeg! Laurien Leurink slalomde door de Nieuw-Zeelandse defensie en met een slimme en snelle beweging tikte Welten de 1-0 binnen. (Tekst gaat door na tweet)

2-0 en 3-0
In het 1e kwart bleef het bij die ene goal, maar de verhoudingen waren helder: de Nederlandse vrouwen konden elkaar makkelijk vinden en speelden '1 touch hockey', de Nieuw-Zeelandse vrouwen moesten opvangen en proberen er soms snel uit te komen.

Maar na een benutte strafbal (Frédérique Matla) en geslaagde strafcorner van Lauren Stam in het 3e kwart zat de zege wel in de tas.

Halve finale
De tegenstander in de halve finale is de winnaar van de match tussen Groot-Brittannië en Spanje. Die wordt later op maandag gespeeld.