Nadine Visser neemt horden naar halve finale en Menno Vloon in finale met de polsstok

31 juli 2021

AFP
Nadine Visser

Femke Bol plaatste zich al zonder problemen voor de halve finales van de 400 meter horden en ook Nadine Visser had op de 100 meter horden geen problemen. Polsstokhoogspringer Menno Vloon sprong zich naar de finale.


Visser had in de series een tijd van 12,72 en dat was slechts een 10e boven haar Nederlands record. Belangrijker nog: het leverde haar een halve finaleplaats op.

Vloon sprong over 5,75 meter en dat was afdoende voor een plek in de finale. Vloon maakte slechts 1 foutje, bij zijn 1e poging over diezelfde 5,75 meter.

Sedney, Van Klinken en Van Diepen niet verder
Niet alle atleten van TeamNL kwamen verder op de Olympische Spelen in Tokio. Zoë Sedney redde het niet op de 100 meter horden. Waar Visser zonder moeite verder kwam liep Sedney een tijd van 13,03. Dat was niet genoeg voor een plek in de halve finales.

Discuswerpster Jorinde van Klinke gooide de discus 61,15 meter ver weg en daar leek ze in 1e instantie de finale mee te kunnen halen. In groep B werd er echter zo goed gegooid dat Van Klinken 14e werd en buiten de vereiste top 12 viel.

Ook Tony van Diepen kende geen succes zaterdag. Op de 800 meter kwam hij tot de zesde tijd met 1.46,03. In totaal was dat niet genoeg om nog een keer in het atletiekstadion op te treden.