Raceteam Yamaha en ‘saboteur’ Maverick Viñales per direct uit elkaar

20 augustus 2021

AP

Maverick Viñales en Yamaha zijn met onmiddellijke ingang uit elkaar, zo liet het raceteam vrijdag weten. Dat is amper een week nadat hij uit de GP van Oostenrijk was gehaald omdat de Spaanse MotoGP-coureur tijdens die race zou hebben geprobeerd de motor van zijn machine op te blazen.


De 9-voudig MotoGP-winnaar heeft ruzie met Yamaha. Hij wil aan het eind van het seizoen vertrekken en zegde zijn contract, dat nog een jaar doorliep, op. Dit omdat de coureur de overstap wil maken naar Aprilia.

Excuses
,,Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen tijdens de GP van Stiermarken en na beraad tussen de partijen, is besloten om met onmiddellijke ingang uit elkaar te gaan”, schrijft Yamaha in een verklaring. Viñales verontschuldigde zich bij zijn team voor zijn gedrag tijdens de race en verklaarde dat ,,de trieste situatie door frustratie kwam”.

Aprilia maakte afgelopen maandag bekend dat Viñales volgend seizoen voor het Italiaanse team zal racen. De Spanjaard heeft een 1-jarig contract getekend met een optie tot verlenging en zal bij Aprilia partner worden van landgenoot Aleix Espargaro.

Viñales staat 7de in de tussenstand, 86 punten achter zijn Franse teamgenoot en leider in het wereldkampioenschap Fabio Quartararo.