Zwitserse skiër Kryenbühl naar het ziekenhuis na DEZE horrorcrash met 140kmh

22 januari 2021

Kijk dit niet als je er niet tegen kan: de 26-jarige Zwitserse skiër Urs Kryenbühl werd vrijdag per helicopter naar het ziekenhuis gebracht na een absolute horrorcrash in het Oostenrijkse Kitzbühel.


Bij de laatste jump verloor hij de controle. Kryenbühl ging met 140 km per uur vóórover, daar waar hij eigenlijk zo ver mogelijk had willen springen om de eindstreep te halen. De shock was en is groot bij alles, iedereen, van aanwezige mensen tot commentatoren en liefhebbers over heel de wereld.

Eng
Hij vloog nog 50 meter door. Swiss Ski meldde dat Kryenbühl wel bij kennis was en een coach kon herkennen, maar gevreesd wordt voor meerdere (hoofd)blessures. De piste 'Streif' is een beroemde en beruchte afdaling in het Oostenrijkse plaatsje en staat bekend om de grote mate van gevaar. De steile berg is niet voor iedere jan ... weggelegd.

Collega-skiër Elias Kolega zei bij het tv-station HRT dat hij 'in lange tijd niet zo'n ernstige val gezien had'. We hopen dat Kryenbühl oké is, en met hem Ryan Cochran-Siegle. De Amerikaan ging, 30 minuten voor de crash van Kryenbühl, eveneens onderuit. Hij vloog in de netten en liep een schouderblessure op.