NOOO! 🤯 Sportscholen en zwembaden waarschijnlijk nog langer dicht

7 januari 2021

ANP
Sportscholen dicht corona

Het lijkt erop dat de lockdown in Nederland wordt verlengd na 19 januari. Dit omdat het aantal besmettingen nog steeds niet voldoende afneemt. Dat gaat waarschijnlijk betekenen dat we het sporten voorlopig ook wel op onze steeds dikker wordende buik kunnen schrijven.


,,Ik ben niet erg hoopvol over wat er kan op 19 januari’’, zei premier Mark Rutte dinsdag in de Tweede Kamer. Morgen (vrijdag) gaat het OMT kijken naar de laatste cijfers. Diederik Gommers (lid van het OMT) zei woensdag op Radio538 al dat hij niet vooruit wil lopen op de zaken. Ze willen alles precies onderzoeken: wie het virus verspreiden, waar er brandhaarden zijn, etc. Dan kan het kabinet na het weekend een besluit nemen.

Sportclubs blijven dicht
Bronnen in Den Haag bevestigen aan diverse media dat een verlengde lockdown er bijna zeker komt. Dat betekent dat niet alleen de horeca, maar ook alle niet-essentiële winkels en sportclubs, sportscholen en zwembaden nog langer dichtblijven. Het zou kunnen dat er een aanscherping komt: het kabinet denkt daarbij aan het dichtgooien van meer winkels en het sluiten van hotels voor recreatieve overnachtingen.

Lees ook: ‘Het slaat NERGENS op dat sportscholen dicht moeten!’

Wanneer mogen ze weer open?
,,Je moet terug naar 3 ic-opnames per dag’’, aldus Rutte. ,,We zitten nu op 50, 60 ic-opnames per dag. Pas bij 10 ic-opnames - en dan praat je over zo’n 3600 besmettingen per dag - kun je iets versoepelen. We zijn er écht nog niet.’’