Vechtacteur Jason David ‘de groene Power Ranger’ Frank (49) overleden

20 november 2022

Rust in vrede, Jason David Frank. De acteur, bekend van zijn rol als de groene Power Ranger van de originele serie van de Mighty Morphin' Power Rangers, én MMA-vechter (5-0) is overleden. Dit meldden meerdere Amerikaanse media zondag.


Volgens de berichtgevingen heeft Frank zelfmoord gepleegd. Zijn management vroeg in een naar buiten gebracht statement om begrip en respect voor de privacy van de nabestaanden. De verklaring gold, samen met het Facebook-bericht van Frank's vriend en MMA-kampioen Mike Bronzoulis, als bevestiging op de opgelaaide geruchten van eerder die dag.

Jason David Frank overleden
"Rip, my brother from another mother", schreef een emotionele Bronzoulis. "Ik ben in shock, nog steeds. Dit is klote, ik voel me niets waard. Jason was mijn vriend en ik zal hem missen. Liefde voor zijn vrouw Tammie en hun kinderen." (zie onder)

Frank was een onwijze liefhebber van combatsport. Zo deed hij onder meer aan karate, taekwondo en judo. In deze sporten had hij de zwarte band. In het Braziliaans jiujitsu kwam hij tot de paarse band. Als MMA-amateur vocht hij 4 keer (2 KO-zeges), zijn 5e - en 1e als semiprof in 2010 - won hij op submission.