🎥 | ‘Veekay’ laat weer even zien wat racen is: 2de plek en 3de podiumplaats in Indycar

Eimert Pruis • 01:54, 13-06-2021 / Laatste Update: 12:40, 05-01-2024

Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout heeft een ijzersterke race in de Indycar Series beloond met een 2de plek. Tijdens de hectische race in Detroit moest hij uiteindelijk alleen winnaar Marcus Ericsson voor zich dulden.

De 20-jarige coureur van Ed Carpenter Racing veroverde daarmee zijn 3de podiumplek in de Amerikaanse raceklasse. Vorig jaar reed hij in zijn debuutseizoen naar de 3de plaats tijdens de Grand Prix van Indianapolis. Die race wist hij op 15 mei van dit jaar te winnen. In Detroit eindigde de Hooddorper uiteindelijk op de 2de plaats.

De race kwam tijdelijk stil te liggen na een huiveringwekkende crash van Felix Rosenqvist. De 29-jarige Zweed knalde keihard in de bandenstapel. Na de onderbreking zag Rosenqvist dat ‘Veekay’ naar de tweede plaats reed. De Nederlander bezet momenteel de knappe vijfde plaats in het Indycar-seizoen. Koploper van het klassement is de Spanjaard Alex Palou.