Avital Selinger weer weg als bondscoach Nederlandse volleybalsters

2 november 2022

Getty Images
avital-selinger-vertrekt-als-bondscoach-nederlandse-volleybalsters

Avital Selinger is niet langer de bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. Hij besloot zijn aflopende contract niet te verlengen.


De 63-jarige Selinger begon in november 2020 aan zijn 2e periode als bondscoach van de volleybaldames van Oranje. In 1992 won hij zelf zilver op de Olympische Spelen. Selinger blijft actief als talentcoach.

'Genoeg geweest'
"De uitdaging die ik eind 2020 met het team en de staf ben aangegaan was groot, en ik heb ervan genoten", zegt Selinger op de website van volleybalbond Nevobo. Mede door het wegvallen van speelsters als Lonneke Slöetjes (gestopt) en later Robin de Kruijf, Yvon Beliën en Maret Grothues (niet meer beschikbaar voor Oranje) moest hij versneld verjongen.

"Het fundament voor de lange termijn is gelegd, en ik keer terug naar de opleiding. Het is belangrijk voor de continuïteit van het vrouwenteam dat we blijven investeren in het opleiden van nieuwe speelsters. De opdracht die ik heb gekregen liep tot en met het WK, en voor mij is het nu genoeg geweest." Bij het WK strandde Nederland in de 2e groepsfase.