Aderlating! Nuis loopt liesblessure op, deelname kwalificatietoernooi in gevaar
i

Proshots

Aderlating! Nuis loopt liesblessure op, deelname kwalificatietoernooi in gevaar

Trevor Wagener • 20:09, 27-10-2022 / Laatste Update: 22:42, 11-12-2023

Wat een pech voor schaatser Kjeld Nuis: hij is de dag voor het openingsweekend van het schaatsseizoen geblesseerd geraakt aan zijn lies.

De schaatser zal zich vrijdag in het ziekenhuis melden voor een echo. Dat moet uitwijzen hoe ernstig zijn kwetsuur is. Nuis, olympisch kampioen op de 1500 meter, heeft zich al afgemeld voor de 500 meter van vrijdag.

Blessure Nuis

De kans bestaat dat Nuis het hele kwalificatietoernooi voor de 1e wereldbekers zal moeten missen. De 32-jarige Nuis liep de blessure donderdag op bij een snel oefenrondje op het ijs in Thialf.

Op het kwalificatietoernooi plaatst alleen de top 5 per afstand zich voor de 1e 4 wereldbekers. Vanwege Nuis' blessure lijkt zijn 1e seizoenshelft er al op te zitten voordat deze is begonnen. Zaterdag staat zijn favoriete afstand, de 1.500 meter, op het programma. Zondag is hij ook een van de kanshebbers op de 1.000 meter.

Goede vorm

Na 2 lastige seizoenen ging het vorige zomer weer lekker bij Nuis. 2 jaar terug liep hij in de seizoensvoorbereiding corona op en het jaar daarna belandde hij met een ontstoken hartzakje in het ziekenhuis. Dat laatste was onderdeel van de nasleep van zijn coronavaccinatie.

Desondanks was de pijlsnelle Nuis niet te stoppen: hij verdedigde in Peking zijn olympische titel op de 1.500 meter met succes en ook sloot Nuis het seizoen in maart af met winst op de 1.000 en de 1.500 meter bij de wereldbekerfinale in Thialf. Beterschap, boss!