Arme Jorrit Bergsma: loot tegen schaatsbeul Nils van der Poel bij wereldbekerfinale
i

ANP

Arme Jorrit Bergsma: loot tegen schaatsbeul Nils van der Poel bij wereldbekerfinale

Marcel Roes • 20:50, 11-03-2022 / Laatste Update: 04:54, 07-01-2024

Nils van der Poel deed vorig weekend bij de WK allround regerend kampioen Patrick Roest heel veel pijn. Roest verloor op de afsluitende 10.000 meter met een paar lichtjaren verschil, waardoor de Zweed de titel veroverde.

Dit weekend heeft Van der Poel het vizier gericht op een andere Nederlander: Jorrit Bergsma. De 2 zijn aan elkaar gekoppeld op de 5.000 meter bij de wereldbekerfinale in Thialf.

5km

Bergsma werd in Beijing 5e op de 5.000 meter en was 4,3 seconden trager dan de Zweed. Dit lijkt de afscheidsrit te worden van Van der Poel, zegt na dit weekend te stoppen. Dus hij zal wel weer iets bijzonders willen laten zien.

En als Van der Poel iets wil, dan doet hij het, want dat heeft hij met zijn oogst van de afgelopen 12 maanden wel duidelijk gemaakt. Hij werd 2-voudig olympisch kampioen, 2-voudig wereldkampioen, wereldkampioen allround en 2-voudig wereldrecordhouder.

Ireen Wüst

Sven Kramer en Ireen Wüst krijgen een ceremonie ter ere van hun afscheid. Kramer rijdt niet, Wüst wel. In de slotrit van de 1.500 meter treft ze Miho Takagi.